Ιστότοπος Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας

 
Καλωσήλθατε στον ιστοτόπο της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Μεσσηνίας.

Διεύθυνση:  Διοικητήριο Καλαμάτας (Ψαρών 15), 6ος Οροφος,  ΚΑΛΑΜΑΤΑ 24100

Τηλέφωνα: 2721095815 , 2721094918     Ηλεκτρονική Αλληλογραφία: mail@dide.mes.sch.gr     webadmin@srv-dide.mes.sch.gr

Ο πιό χρήσιμος και εύχρηστος σύνδεσμος για την Εκπαιδευτική Νομοθεσία

Είναι ο http://edu.klimaka.gr/klimaka-sitemap.html

Είναι αυτός που παραπέμπει η σχετική πύλη Εκπαίδευσης «Εκπαιδευτική κλίμακα» στην δική της παραπομπή «ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ»
Πώς μπορεί κάποιος να βελτιστοποιήσει την αναζήτηση;
Δηλαδή, να βρει την πληροφορία σύντομα και έγκυρα;
Γενικώς ένας χρήστης, μπορεί να αναζητήσει μια πληροφορία εκπαιδευτικής Νομοθεσίας με έναν από τους παρακάτω τρόπους:
1. Αναζήτηση υλική στο Αρχείο του Σχολείου (Έχει ήδη ξεπεραστεί , αφού είναι αναποτελεσματικό, χρονοβόρο, ελλιπείς τρόποι αρχειοθέτησης κτλ )
2. Αναζήτηση ηλεκτρονική στον υπολογιστή του Σχολείου (Τα ονόματα των αρχείων είναι ελλιπή και η αναζήτηση στο περιεχόμενο των εγγράφων χρονοβόρος. Χρησιμοποιείται σπανίως, ιδίως για τα έγγραφα τα δικά μας ή της ΔΔΕ Μεσσηνίας και όχι του ΥΠΟΠΑΙΘ )
3. Αναζήτηση σε ηλεκτρονική Εφαρμογή Εκπαιδευτικής Νομοθεσίας που κυκλοφορεί με ετήσια συνδρομή. Δεν συνιστάται, όχι μόνο για την τσουχτερή τιμή της (απαγορευτικό έξοδο την εποχή που διανύουμε πάντα με τον λόγο «κόστος/όφελος» αφού έχει και εξαιρετικά κακή υπηρεσία αναζήτησης.
4. Αναζήτηση στην Γκούγκλ. (Πολύ καλή, αλλά υπάρχουν και πολλά μη έγκυρα αποτελέσματα)
5. Αναζήτηση στον προτεινόμενο σύνδεσμο. Σχεδόν εγγίζουμε την βέλτιστη λειτουργικότητα και μάλιστα εντελώς δωρεάν, διότι αυτό είναι ένα ζητούμενο.)
Δίνουμε επιπρόσθετες εξηγήσεις:
Η ίδια η προτεινόμενη σελίδα της «Εκπαιδευτικής Κλίμακας» διαθέτει πάνω δεξιά δική της αναζήτηση για τα περιεχόμενα του δικού της ιστοτόπου.
Αν κάποιος κάνει την αναζήτηση με λέξη κλειδί λ.χ. ΣΔΕ (Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας) θα βρει 10 σελίδες αποτελέσματα. Αυτό είναι και καλό και κακό. Βεβαίως θα βρει και επιπρόσθετες πληροφορίες, αλλά η αναζήτηση σε 10 σελίδες αποτελεσμάτων, έστω και με διαγώνια ανάγνωση, είναι χρονοβόρος.
Μια πιο καλή αναζήτηση είναι αυτή που σας έχω προτείνει και άλλοτε με τα πλήκτρα Ctrl+F και πληκτρολόγηση στο παραθυράκι που θα εμφανιστεί της λέξης -κλειδί
Βάλτε πάλι ΣΔΕ και δείτε τι θα συμβεί. Πατάτε enter να πάτε στο επόμενο. Υπάρχει ήδη συγκέντρωση αποτελεσμάτων κατά κατηγορία και αυτό διευκολύνει τα μάλα.
Πληκτρολογείστε «άδει» (άδειες, άδεια, αδειοδοτήσεις κτλ) και δείτε αποτελέσματα.
Προτείνουμε λοιπόν την τελευταία αναζήτηση με τον τρόπο Ctrl+F στην συγκεκριμένη σελίδα όταν αναζητούμε γενικότερες πληροφορίες που είναι εκτός των προσωπικών μας εγγράφων και της ΔΔΕ.
Η συχνή αναζήτηση με την ανάδραση που θα εισπράττει ο χρήστης από το μηχάνημα, θα δίνει την ανάδραση για αποτελεσματικότερες λέξεις-κλειδιά και τελικώς για λήψη της πληροφορίας, εύκολα , γρήγορα και έγκυρα.
Ελπίζω με τις παρούσες οδηγίες να διευκολυνθείτε ιδίως οι κ.κ. Διευθυντές, πάρα πολύ.

Ο ΔΔΕ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Ιωάννης Π. Πλατάρος

Οδηγίες έναρξης Σχολικού έτους 2015-16 για τους νέους Διευθυντές

Καλημέρα σας.

Σας υπενθυμίζω τα εξής:
1. Από 26 Ιουνίου, έχει εκδοθεί όπως κάθε χρόνο ένα έγγραφο για την νέα έναρξη του Σχολικού έτους. Μπορείτε να το δείτε.
2. το προηγούμενο έγγραφο αφορά Γυμνάσια και Γενικά Λύκεια, Υπάρχει και αντίστοιχο για ΕΠΑΛ.
3. Ένας από τους πολλούς τρόπους που μπορεί να κινηθεί ένας Διευθυντής είναι και ο παρακάτω:
α) Πηγαίνει στην ημιεπίσημη ιστοσελίδα http://edu.klimaka.gr
β) Στην ειδική αναζήτηση που έχει η συγκεκριμένη ιστοσελίδα , μόνο για το δικό της περιεχόμενο, κάνει αναζήτηση για τους νόμους, ΠΔ, Υ.Α., εγκυκλίους που αναφέρονται στην εγκύκλιο έναρξης τις εκτυπώνει είτε τις έχει σε ηλεκτρονική μορφή ταξινομημένες, για κάθε χρήση.
γ) Να φροντίσετε να έχετε ηλεκτρονικές διευθύνσεις απ΄όλους τους καθηγητές σας ει δυνατόν, τους γονείς (όσοι έχουν) και απ΄όλους τους μαθητές σας ανά τάξη. Υπάρχει ακόμα εν έτει 2015 δυσθυμία και απροθυμία δημιουργίας λογαριασμού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, αφού ακόμα δεν έχουν αντιληφθεί όλοι τα αξεπέραστα μόνιμα υπέρτατα και διαχρονικά πλεονεκτήματα της ηλεκτρονική επικοινωνίας. Εσείς την κάνετε την προσπάθεια πιέζοντας διακριτικά και ευγενικά, για όσους το καταλαβαίνουν. Για τους υπολοίπους, είναι απλώς θέμα χρόνου και μόνον να το κατανοήσουν, αφού το να έχει κάποιος έναν υπολογιστή στην τσέπη με προωθημένα χαρακτηριστικά («έξυπνο τηλέφωνο») είναι κάτι που είναι αδύνατον να μην το αντιληφθεί ο οποιοσδήποτε πολίτης ανεξαρτήτως ηλικίας, μορφώσεως και εμπειριών. Επιμένουμε ευγενικά και σε προαιρετική βάση. Τα πλεονεκτήματα της ηλεκτρονικής ενημέρωσης όλων, θα τους ωθήσουν πολύ γρήγορα στην υιοθέτηση των ΤΠΕ στην ζωή όλων μας, καθολικά.
δ) Θέλοντας να αναζητήσετε κάτι συγκεκριμένο σε μια σελίδα που έχει τεράστιο περιεχόμενο και για να μην χάνετε χρόνο, πατάτε σταθερά το πλήκτρο Control και μετά το πλήκτρο με το γράμμα F ((Ctrl+F) Βγαίνει ένα μικρό παραθυράκι, όπου εκεί πληκτρολογείτε την λέξη κλειδί που θέλετε και την βρίσκεται αμέσως. Για παράδειγμα, στον σύνδεσμο http://edu.klimaka.gr/nomothesia/fek/1419-education-ekpaidevtiki-nomothe... υπάρχει ένα πλήθος από ΦΕΚ εκπαιδευτικής Νομοθεσίας. Αν ψάχνετε κάτι συγκεκριμένο, λ.χ. το Προεδρικό Διάταγμα του έτους 79, του οποίου δνε θυμάστε καν τον αριθμό (λ.χ. το 104) πληκτρολογείτε το 79 και σας το επισημαίνει ο περιηγητής σας με καταδεικτικό χρώμα και εσείς πατάτε enter για το επόμενο που θα βρει (ή κάποια βελάκια που υπάρχουν) Δοκιμάστε το όσοι δεν το γνωρίζετε.
ε) Δείτε το νέο περιβάλλον του MySchool . Εξοικειωθείτε.

Ο ΔΔΕ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Ιωάννης Π. Πλατάρος

Ύλη για ανεξάρτητη κυκλοφορία